Reitti

Tour de Helsingin reitti oli 140 kilometrin pituinen kierros pääkaupunkiseudulla ja keskisellä Uudellamaalla. Reitin alku ja päätepisteenä toimi jo vuoden 2007 kilpailuista alkaen Käpylän Olympiavelodromi.

Helsingin läpiajo tapahtui hitaassa tahdissa yhteissaattueessa ja vapaa vauhti alkoi Espoon rajalta. Huoltopisteitä oli sijoitettu noin 30 kilometrin välein.

Kisassa oli mukana ohjaajia, jotka vetivät keskinopeusryhmiä. Hitain ryhmä oli 20km/h, jonka mukana reitin pystyi suorittamaan 7 tunnissa. Tämä oli kuntoajon suorittamiselle asetettu maksimiaika.

Varsinaisesta vuoristoetapista ei Etelä-Suomen maisemissa ajetussa kisassa ollut kyse, mutta matkalle mahtui myös eroja tekeviä mäkiä esimerkiksi Espoon Velskolantiellä. Kokonaisnousua oli noin 1000 metriä.